Zlato a stříbro
Jedlé cukrářské zlato a stříbro
Prodej jedlého potravinářského zlata a stříbra vhodného k dekorování Vašich cukrářských výrobků. Ideální pro efektní zlaté dekorace na dorty a dezerty, zmrzliny či jiné pokrmy. Jedná se o kousky a plátky cukrářského jedlého zlata E175 a stříbra E174.
Cukrářské zlato lze použít pro zlaté zdobení na svatební nebo sváteční dorty, dezerty a zákusky ale taky i na maso a jiné pokrmy . Je zcela zdravotně nezávadné.
Co je to jedlé zlato?
"Jedlé zlato je zvláštní druh zlata schválený Evropskou unií a Spojenými státy jako potravinářská přídatná látka s kódem E 175 a pro stříbro E174. Používá se v haute cuisine*. Může být použito v potravinách i nápojích, například k dekoraci cukrovinek, jako přísada suši nebo ve zmrzlině. Konzumace jedlého zlata nemá žádné negativní ani pozitivní účinky, protože je biologicky inertní.
Jedlé zlato bylo již ve středověku proslulé mezi evropskými králi – jako ozdoba jídla či symbol bohatství a prestiže. Antičtí soudní lékaři věřili, že zlato pomáhá s artritidou a dalšími tělesnými problémy, jako jsou bolavé končetiny ..." Zdroj: Jedlé_zlato
Haute cuisine ([ot kɥi.zin], francouzsky „vysoká kuchyně“), též Grande cuisine („velká kuchyně“) je pojem, který se vztahuje k takzvané gastronomii vysoké úrovně v luxusních restauracích a hotelích. Klade se v ní důraz na puntičkářskou úpravu a pečlivou prezentaci jídel, jež obvykle doprovázejí kvalitní vína. Tomu samozřejmě odpovídají vysoké ceny v těchto zařízeních... Zdroj: Haute_cuisine